Wednesday, September 8, 2010

В Україні з'явився новий освітній інтернет-ресурс

Почав працювати перший в Україні навчально-методичний ресурс, розроблений спеціалістами Інституту передових технологій. На думку авторів проекту, сьогодні Україна, її географія та історія недостатньо представлені в Інтернет-просторі. Сучасні комунікаційні технології недостатньо використовуються не лише в освітніх цілях, але і для презентації нашої держави в цілому. Саме з цією метою створено ресурс www.osvitanet.com.ua.

За словами голови правління ЗАТ "Інститут передових технологій" Олени Бойко, наповнення ресурсу подано по кожному класу - від підручника з географії або історії з ілюстраціями до окремих (стінних) карт, ілюстрацій, атласів, методичних рекомендацій, розробок уроків. Додаткова інформація знаходиться в розділах: бібліотека ресурсів, демоверсії наявних та запланованих електронних ресурсів (підручників, атласів тощо), інтерактивних карт, тестування, публікацій та гостьової книги зі зворотнім зв'язком. Практично всі підручники мають грифи МОН України. Представлені інтернет-версії підручників є повноцінними навчальними посібниками з текстами, картами, ілюстраціями, контрольними запитаннями, термінами та поняттями. Забезпечується доступ до аналогів стінних карт з географії та історії, які можуть використовуватися в класі з проектором або мультимедійним обладнанням за традиційними методиками викладання.

Атласи з географії та історії, представлені на сайті, розроблені Інститутом передових технологій, також мають відповідні грифи МОН України та насичені багатою добіркою картографічних та ілюстративних матеріалів. Так, тільки з географії це понад 300 карт і понад 350 карт зі всесвітньої історії та історії України, а добірка ілюстрацій перевищує 1500 зображень. З першого вересня 2010 року повноцінні електронні версії підручників з історії та географії для 10-х класів за новою програмою. Всього на сьогодні на сайті розміщено 18 електронних підручників та атласів.

Створений навчально-методичний Інтернет-сайт є першим систематизованим інноваційним ресурсом, що забезпечує нагальні потреби сучасної освіти. За це він був відзначений дипломом на виставці "Інноватика в освіті України" (2-4 грудня 2009 року).

У 2009-2010 роках Інтернет-ресурс osvitanet.com.ua працював у відкритому тестовому режимі, і сьогодні його використовують понад 100 000 користувачів із 40 країн світу, в тому числі діти української діаспори. Для багатьох закордонних українців це єдина можливість отримати доступ до сучасних навчальних посібників.

Розробка програмного забезпечення науково-методичного ресурсу та його наповнення здійснювалася за рахунок власних коштів Інституту. Доступ до нього у вересні 2010 року безкоштовний для всіх зареєстрованих користувачів.

Інститут передових технологій має власні інноваційні розробки у сфері інформаційних технологій та технічні можливості для їх супроводу, а також упровадження у широке використання. За підсумками роботи Міжнародної картографічної торговельної асоціації (IMTA), заклад визнано кращим картографічним підприємством Європи 2004 року.


Джерело : День

No comments:

Post a Comment