Tuesday, September 21, 2010

69 мільйонів дітей не мають можливості ходити до школи

20 вересня, на саміті Організації об'єднаних націй у Нью-Йорку було представлено доповідь Глобальної кампанії на підтримку освіти, в якій сказано, що 69 мільйонів дітей по всьому світу позбавлені можливості отримати шкільну освіту.

Як повідомляє Reuters, у доповіді, представленій президентом кампанії, куди входять понад 100 організацій, стверджується, що у разі якщо б всі ці діти закінчили школу і навчилися хоча б читати, приблизно 171 мільйон людей не перебували б за межею бідності.

Нині, за даними фахівців ООН, країнами, де найбільш складно отримати освіту, є Сомалі, Еритрея, Гаїті і Коморські острови.

"Якщо вчені можуть змінювати продукти харчування на генетичному рівні, а NASA відправляти місії на Марс, політики здатні знайти ресурси для залучення мільйонів дітей у школу і змінити перспективи цілого покоління дітей", - зазначає президент кампанії Кайлаш Сатіартхі.

Зазначимо, що в 2000 році ООН визначила вісім Цілей розвитку тисячоліття. Серед них був пункт про те, що до 2015 року всі діти на планеті будуть мати можливість отримати початкову освіту. Зі слів Гордона Брауна, екс-прем'єр-міністра Великої Британії і члена Глобальної кампанії на підтримку освіти, ця мета ще досяжна.

Сьогодні Світовий банк заявив про намір виділити країнам Африки та південної Азії $ 750 млн для поліпшення ситуації з освітою дітей. Гроші будуть виділятися у вигляді грантів протягом наступних п'яти років.

Учасники ж Глобальної кампанії на підтримку освіти закликають бідні країни збільшити фінансування освіти, а багаті - подвоїти обсяг допомоги, необхідної для того, щоб всі діти могли принаймні навчитися читати.

Нагадаємо, в квітні школярі палестинського міста Рафах отримали першу партію безкоштовних ноутбуків в рамках програми ООН Ноутбук кожній дитині (One Laptop Per Child). Усього ООН збирається роздати палестинським школярам півмільйона ноутбуків.

Джерело : Кореспондент

No comments:

Post a Comment